štvrtok 29. novembra 2012

jahňacie kotletky na bylinkách so špenátom

Toto je príklad večere, ktorá vyzerá kráľovsky a aj tak chutí, a pritom je jednoduchá na prípravu :) Mäsko si skúste vložiť do marinády deň vopred, ale nie je to podmienka.






 
Ingredients:
  • jahňací hrebienok
  • olej
  • cesnak
  • rozmarín
  • tymián
  • čierne korenie
  • soľ
  • špenátové listy
  • cesnak
  • soľ

Jahňací hrebienok umyjeme, orežeme prebytočnú tuk a narežeme ho na kotlety. Marinádu si pripravíme z oleja, cesnaku, rozmarínu, tymianu a soli. Kotletky jemne okoreníme a dáme do marinády na pol hodinku alebo na noc. Potom ich sprudka opečieme na rozpálenom oleji z každej strany asi 4 minúty.



Na oleji krátko opražíme na tenké plátky nakrájaný cesnak a pridáme umyté špenátové listy. Jemne osolíme, premiešame a krátko podusíme.




A takto vyzerá naša žuvačková lady - hoci som sa ju snažila presvedčiť, že žuvačky sú iba pre dospelých, a dosť dlho sa mi to darilo, predsa len prišlo žuvačkové objasnenie zvonku - keď jej kamarát prvýkrát priniesol detské žuvačky :)


Dobrú chuť a krásny deň!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...