Toto je príklad večere, ktorá vyzerá kráľovsky a aj tak chutí, a pritom je jednoduchá na prípravu :) Mäsko si skúste vložiť do marinády deň vopred, ale nie je to podmienka.
Ingredients:
- jahňací hrebienok
- olej
- cesnak
- rozmarín
- tymián
- čierne korenie
- soľ
- špenátové listy
- cesnak
- soľ
Jahňací hrebienok umyjeme, orežeme prebytočnú tuk a narežeme ho na kotlety. Marinádu si pripravíme z oleja, cesnaku, rozmarínu, tymianu a soli. Kotletky jemne okoreníme a dáme do marinády na pol hodinku alebo na noc. Potom ich sprudka opečieme na rozpálenom oleji z každej strany asi 4 minúty.
Na oleji krátko opražíme na tenké plátky nakrájaný cesnak a pridáme umyté špenátové listy. Jemne osolíme, premiešame a krátko podusíme.
A takto vyzerá naša žuvačková lady - hoci som sa ju snažila presvedčiť, že žuvačky sú iba pre dospelých, a dosť dlho sa mi to darilo, predsa len prišlo žuvačkové objasnenie zvonku - keď jej kamarát prvýkrát priniesol detské žuvačky :)
Dobrú chuť a krásny deň!