Som si istá, že doma robievate tú najlepšiu presnidávku, alebo ak chcete, detskú výživu. Recept od mamy či starej mamy - sladký poklad, ktorý nič nenahradí. Predsa vám ale napíšem ten náš, a budem rada, ak sa aj vy podelíte s vaším. Veď viete, poklad ku pokladu...a budeme všetci rozprávkovo bohatí :)
Jabĺčka nám v záhrade mojej starkej popadali... Trošku sa pri tom otĺkli, ale na jablkovú presnidávku boli ako stvorené - šťavnaté, nie príliš sladké, skrátka akurát.
Nakrájali sme ich, zbavili chybičiek krásy a dali variť spolu s nektarinkami. Keď sa rozvarili, vodu z nich sme scedili a uvarili v nej puding s cukrom. Ten sme zmiešali s jablkami, prepasírovali cez sitko a naliali do pohárikov. Veľa ich už nezostalo. Na rade je ďalšia várka.
Ingredients:
- 6 kg očistených jabĺk
- 2,5 l vody
- 400 g cukru, prípadne tiež vanilkový cukor (množstvo podľa chuti jabĺk)
- 2 alebo 3 vanilkové pudingy
- iné ovocie - čerstvé alebo kompótové (my sme pridali niekoľko čerstvých nektariniek)
Klárka s kocúrom Adolfom usilovne pomáhali - Klárka chrumkaním jabĺčok a Ady vylihovaním na Klárke...
A prezraďte, s čím jedávate presnidávky najradšej? My s piškótami, s obľúbenými keksíkmi alebo s ovsenými vločkami...
Pekný jablkový deň :)