Môj drahý mi už niekoľko dní opakuje, že má chuť na zemiakový šalát. Tak sme si včera urobili studenú večeru podľa jeho výberu :)
Zemiaky nakrájame na malé kocky a uvaríme v osolenej vode. Dáme ich do misy, zalejeme teplým vývarom a necháme chvíľku postáť. Potom pridáme kyslú smotanu zmiešanú s nastrúhaným chrenom, nasekanú červenú kapustu a vajíčka uvarené "natrvdo". Pokvapkáme vínnym octom, osolíme, okoreníme a servírujeme :)
Keď je šalát na tanieri, pridáme na kúsky nakrájaného lososa a ozdobíme pórom a hoblinkami parmezánu.
- zemiaky
- 2 vajíčka
- mäsový vývar (osolený a okorenený) - my sme mali hovädzí
- vínny ocot
- červená kapusta
- 250 ml kyslej smotany - môžeme pridať aj majonézu
- chren (nastrúhaný)
- filet z údeného lososa
- pór
- parmezán
No a včera sme boli naozaj vyhladovaní - tatiko staval superbunker zo snehu a Klárinka skúšala život eskimákov ;)
Krásny zimný deň!