Včera u nás nádherne svietilo slnko. Všetko vyzerá hneď inak, keď svet pozlátia jeho lúče. Ligocú sa ešte aj misky na maškrty, oči spriesvitnia a odráža sa v nich všetko inak, ako v lete na hladine jazera... Tá zima topiaca sa do jari si priam žiadala niečo svieže, jahodové :)
Mandľové lupienky posypeme trstinovým cukrom a necháme na panvici skaramelizovať. Tvaroh vymiešame spolu s vanilkovým cukrom a kyslou smotanou do jemnej peny. Do misiek nasypeme ešte teplé mandle, na to navrstvíme tvarohovú penu a ozdobíme jahodami. Kombinácia horúcich mandlí s karamelom a studenej mierne kyslastej chuti bola vynikajúca, ale pokojne si môžete poháre nechať vychladiť a stuhnúť alebo pridať do peny toľko cukru, koľko vám chutí :)
A takto nám svietilo do misiek rýdze zlato...