Tak túto akciu "šľahačka je ešte na balkóne" sme plánovali už pomerne dlho. Predstavu o tom, čo by sa malo podávať a kedy, sme mali - mali to byť neskoré raňajky (aj keď naše polovičky nám nezabudli niekoľkokrát zopakovať, že to nemalo tie najdôležitejšie znaky skutočného brunchu), s niečím sladkým aj s niečím slaným, s niečím teplým aj s niečím studeným ;)
Nakupovali sme snáď už od piatku, recepty sme povyberali z niekoľkých časopisov, o deviatej ráno sa stretli v našej kuchyni (prvá nebrunchovosť - skoré vstávanie!), príprava trvala skoro 3 hodiny (druhá nebrunchovosť - dlhá príprava!), a nakoniec sme sa strašne vyhladovaní dojedliii až sme funeli... ale bolo to skvelé :)
Toto bol prvý chod...
V miske rozmiešame vajíčko s mliekom, nastrúhaným syrom a nasekanou pažítkou a opekáme na rozpustenom masle dozlata. Paradajky naukladáme do zapekacej misy, posolíme, pokoreníme, pokvapkáme olivovým olejom a dáme grilovať (my sme grilovali v trúbe). Podávame so šunkou.
- 5 vajíčok
- mlieko
- syr Gruyère
- maslo
- veľká bageta
- cherry paradajky
- olivový olej
- tenké plátky šunky
Pil sa čierny čaj s medom a citrónovou šťavou, zelený čaj, káva s mliekom a s cukrom aj bez cukru, čistá voda aj čerstvá pomarančová šťava :) Čo k raňajkám pijete najradšej vy?