Včera sme si robili šťavnatú večeru. Teľacinka a zeleninka, no mohla by byť táto kombinácia menej chutná ako fantasticky chutná? :)
Mäso sprudka opečieme na suchej panvici z každej strany, potom ho osolíme, okoreníme a vložíme do pekáča alebo do zapekacej misy. Podlejeme ho troškou hovädzieho vývaru a dáme piecť do predhriatej rúry asi na 180 °C. V polovici pečenia dáme pod mäso zemiaky nakrájané na kolieska a predvarené v osolenej vode. Na panvici, na ktorej sme opekali mäso, zohrejeme balzamikový ocot, lyžicu medu a vývar. Chvíľku povaríme a odstavíme. Asi po 25 minútach (podľa veľkosti mäsa - pečieme ho, kým nie je mäkké), do vzniknutej omáčky vložíme mäso , prikryjeme alobalom alebo pokrývkou, a necháme postáť asi 5 minút.
Mrkvu ošúpeme, povaríme asi 4 minúty a po vychladnutí nakrájame na pásiky. Na panvici zohrejeme olej a opečieme na ňom mladú cibuľku s cesnakom. Potom pridáme paradajky, osolíme a opekáme, kým nie je mrkva chutne chrumkavá.
ingredients:
- teľacie mäso v celku
- 50 ml balzamikového octu
- 50 ml hovädzíeho vývaru
- med
- 2 väčšie mrkvy
- 2 mladé cibuľky
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 veľké zemiaky
- cherry paradajky
- olivový olej
- soľ
- korenie