Radi experimentujete? Ja celkom áno, ale pravdupovediac, málokedy sa mi moje experimenty vydaria... ;) Tento vyšiel, a najmä som si úplne zamilovala physalis alebo židovské čerešne, ktoré mi kúpil môj drahý :) Majú osviežujúcu sladkokyslú chuť, jemnú vôňu, krásne vyzerajú a obsahujú veľa vitamínu C.
Tuhý sneh z bielkov vymiešame s vanilkou, vanilkovým cukrom, citrónovou šťavou a nastrúhanými hruškami. Dáme chladiť, medzitým si roztopíme horkou čokoládu a namáčame v nej židovské čerešničky. Poukladáme ich na papier na pečenie a necháme stuhnúť, potom nimi ozdobíme hruškovú penu.
- 2 bielky
- 2 hrušky
- vanilkový lusk
- vanilkový cukor
- citrónová šťava
- physalis
- horká čokoláda
Uvidíme, čo na tento dezert povedia moji degustátori :) A ak by ste chceli iba úplne rýchlu a jednoduchú maškrtu, židovské čerešne v horkej čokoláde sú neuveriteľné!