Na želanie domáceho pána - vyprážaná maškrta.
Doma takmer vôbec nevyprážame, ale na toto som sa nechala prehovoriť. Nie len pre to, aby som urobila radosť môjmu drahému, ale aj preto, že bedle a hlivy samy o sebe sú veľmi zdravé, tak som privrela očko nad nezdravým spôsobom prípravy ;) A na Kysuciach sa bedlí urodilo hojne, mňam
Ingredients:
- klobúčiky bedlí
- hlivy
- 50ml čierneho piva
- 1 vajíčko
- hladká múka
- strúhanka
- soľ
- korenie
- olivový olej
Z
piva, vajíčka a múky pripravíme cestíčko, strednej konzistencie,
osolíme, okoreníme, obalíme v ňom huby. Potom ich obalíme v strúhanke a
vyprážame na rozpálenom oleji. Po vypražení, ktoré trvá len pár minút,
necháme odtiecť od oleja.
Máte aj vy slabosť pre vyprážané "jedle bedle" ? A chodíte radi na huby? My veľmi!