Keď vymyslí (a často aj sám pripraví) večeru náš "tatiko", je to vždy niečo originálne, zväčša mäsové, ale hlavne - neodolateľne chutné! A tak nám nedávno doma rozvoniaval tymián a pečené mäsko z husi :)
Príprava krásne jednoduchá:
Inšpiráciu na carpaccio zo zemiakov sme našli tuším v časopise F.O.O.D. Hoci sa k nemu podávala ryba, aj v našej kombinácii chutilo vynikajúco. Najskôr sme si nakrájali zemiaky na tenké plátky a vykúpali ich v oleji, ktorý sme si predtým ochutili troškou sušeného cesnaku, citrónovým tymianom a červenou paprikou. Následne sa poukladajú do misky na zapekanie a šup s nimi do predhriatej rúry, kým nezmäknú a nezapečú sa do chrumkava.
Mäsko v celku zvrchu ozdobíme kosoštvorcovým vzorom (my sme ho tiež poprepichovali tenderizérom), posolíme, mierne opaprikujeme a opečieme na rozpálenom oleji z každej strany po 5 minút.
Prílohou bol čerstvý špenát s paradajkami, mierne opečenými braraními rohmi (aby veľmi neštípali) a parmezánom, a samozrejme - obľúbená grilovaná kukurica :)
Dobrú chuť, krásny deň :)
- husacie prsia
- zemiaky
- olivový olej
- sušený cesnak
- červená paprika
- soľ
- čerstvý citrónový tymian
- čerstvý špenát
- paradajky
- baranie rohy
- parmezán
- čerstvú kukuricu