Tak tento neskoro raňajkový chod sa nedá ani slovami opísať. To ako vyzeral, vám otvorilo oči dokorán... To ako voňal, vás donútilo preglgnúť... To ako chutil, bolo neskutočné... :)
Múku s kypriacim práškom, soľou, sódou, cukrom a semienkami z vanilkového lusku premiešame, pridáme žĺtky, rozpustené vychladnuté maslo, "kyšku" a mlieko. Vyšľaháme a do cesta nakoniec postupne pridávame tuhý sneh z bielkov. Smažíme na rozohriatom oleji. Hotové lievance nakoniec polejeme javorovým sirupom a banánmi, ktoré sme predtým obalili v trstinovom cukre spolu s nasekanými para orechmi a nechali skaramelizovať na panvici. Ozdobíme vyšľahanou šľahačkou a jahodami.
- 175g hladkej múky
- 1/2 lyžičky morskej soli
- 1/2 lyžičky kypriaceho prášku
- 1/2 lyžičky sódy bikarbóny
- 1 lyžica trstinového cukru
- 1 vanilkový lusk
- 2 vajíčka
- 25g masla
- 200ml domácej "kyšky" (podmáslia, zakysanky)
- 100ml mlieka
- olej na smaženie
Poleva:
- banány
- para orechy
- trstinový cukor
- javorový sirup
- smotana na šľahanie
Takto si predstavujem napríííklad aj valentínske raňajky :)