Vymyslieť zmrzlinu pre letné dvojčíslo časopisu F.O.O.D.? Neváhala som ani chvíľočku :) A tak vznikla rýchla kokosová zmrzlina s jednoduchou bezlaktózovu variantou.
Ingrediencie:
- 400ml kokosového mlieka
- 200ml bezlaktózovej smotany na šľahanie
- 4 bielka
- 4 lyžice trstinového alebo kokosového cukru
- kokosové lupienky
Najskôr si vyšľaháme z bielkov tuhý sneh a zo smotany šľahačku. V
kokosovom mlieku miešaním rozpustíme cukor a pomaly ho primiešavame k šľahačke.
Nakoniec postupne vmiešame strúhaný kokos, ktorý môžeme predtým ešte rozomlieť
v mixéri na jemnú múčku, a sneh z bielkov. Už teraz je zmrzlinová zmes hustá a
chutná, ale aby to bola naozaj zmrzlina, treba ju zamraziť. Do mrazničky ju
dávame najlepšie v antikorovej miske. Po dvoch hodinách zmrzlinu vyberieme a
jemne premiešame. Toto zopakujeme o ďalšie dve hodiny. Keď je zmrzlina úplne
tuhá, podávame :)