Pod dlhšom čase sme opäť vyskúšali recept z časopisu, konkrétne z májového Apetit. Hoci "jedlé" časopisy veľmi rada listujem (chodia nám pravidelne tie, ktoré máme najradšej), a kochám sa obrázkami, nápadmi aj článkami, doma skôr vymýšľam vlastné recepty alebo pripravujem tie, ktoré máme všetci radi. Dnes ale trošku zmena a v pozmenenej verzii máme "krémové rybie kari". A je vynikajúce!
Ingredients:
- 1 cibuľa
- 3 lyžice kari pasty (jemnej)
- 400 ml kokosového mlieka (1 konzerva)
- 1 hydinový bujón (čo najkvalitnejší, bez glutamanu atď.)
- hrášok (môže byť aj mrazený)
- pór
- losos
- soľ
- dlhozrnná ryža
Najskôr si dáme variť ryžu, aby bola hotová spolu s kari. Cibuľu očistíme, nakrájamé na plátky a opražíme dosklovita na oleji. Pridáme kari pastu, premiešame, zalejeme kokosovým mliekom a pridáme bujón (rozdrobíme alebo vylejeme - podľa druhu). Varíme, kým nevznikne hladká omáčka. Ak je príliš hustá, pridáme vodu. Potom do omáčky vmiešame hrášok, nakrájaný pór a umytého na kocky nakrájaného lososa (bez kože). Prikryjeme a dusíme asi 10 minút. Pri podávaní môžeme omáčkou poliať priamo ryžu alebo ich servírovať zvlášť - záleží na tom, ako to máte radi :)
Máte tiež radi jedlá šmrncnuté Indiou? :)