Ako dlho to už je? ooo, to nie je možné, ooo, to sú už viac ako 2 mesiace... Od posledného príspevku. Veľké PREPÁČTE, ešte väčšie ĎAKUJEM, že ste naši verní čitatelia, a hor sa do čerešní!
Ingredients:
- 1 hrnček hrubej pšeničnej krupice
- 1 hrnček polohrubej múky
- 2 hrnčeky vykôstkovaných čerešní
- 1 vajíčko
- maslo
- voda
- mak
- cukor
- soľ
Z múky, krupice, štipky soli, vajíčka a vody (množstvo vody upravíme podľa potreby - dolievame po troškách) vymiešame cesto, ktoré by malo byť také haluškové - ani tuhé, ani riedke :) Pridáme na malé kúsky nakrájané čerešne (časť si necháme nenakrájanú) a premiešame. Cesto necháme v miske a uštipkávame z neho lyžičkou malé halušky, ktoré hneď hádžeme do hrnca s vriacou vodou. Môžeme tiež dať cesto na dosku a odkrajovať z neho halušky nožom.
Keď halušky vyplávajú na hladinu, sú hotové. Precedíme ich a polejeme rozpusteným maslom, do ktorého sme zamiešali aj cukor a mak. Nakoniec ešte môžeme pridať čerstvé čerešne, ktoré sme si odložili.
Dobrú chuť, pekný deň a doščerešňovania :)
PS: Komu takéto starká varievala?
PS: Komu takéto starká varievala?