Môžu byť valentínske, no nemusia byť... Naše slniečko zbožňuje srdiečka v hocijakom prevedení - zo srdiečkových keksíkov bola nadšená :) A dnes som sa poprvýkrát odhodlala písať aj v angličtine, tak mi prepáčte chyby. Budem rada, ak mi poradíte, čo by sa dalo povedať inak alebo lepšie :)
You don´t have to bake them only for Valentine´s day. Our little sunshine loves hearts of any kinds, so she was excited about theese :) Besides, this is the first time I took courage to write in English, so excuse my mistakes. I will be very thankful for any feedback or correction of writing.
Ingrediencie:
- 300g špaldovej múky
- 200g masla
- 100g trstinového cukru
- 50g vlašských orechov
- 1 lyžica kakaa
- 1 vajíčko
- 50g práškového cukru
- 1 lyžička vanilkovej esencie
- 1 lyžica teplej vody
- pár kvapiek červenej potravinárskej farby
Ingredients:
- 300g (10.5oz) spelt flour
- 200g (7oz) butter
- 100g (3.5oz) cane suggar
- 50g (1.75oz) walnuts
- 1tbsp cocoa
- 1 egg
- 50g (1.75oz) powdered sugar
- 1 tsp vanilla extract
- 1tbsp hot water
- a few drops red food coloring
Múku preosejeme, pridáme k nej mletý trstinový cukor, nahrubšie pomleté orechy, kakao, vajíčko a maslo. Keďže som sa ponáhľala a maslo bolo tvrdé, nastrúhala som ho na strúhadle a poviem vám, fakt sa mi to páčilo :) Maslo krásne voňalo, vytváralo kučeravé hoblinky a topilo sa mi v rukách... Zo surovín vypracujeme cesto, necháme ho chvíľku oddýchnuť v chlade a na pomúčenej doske z neho potom vykrajujeme srdiečka. Tie poukladáme na papierom na pečenie vystlaný plech a dáme piecť pri teplote asi 170°C približne 15-20 minút.
Sift flour and mix it with ground nuts, ground sugar, cocoa, egg and butter. Since the butter was stiff and I was in a hurry, I grated butter on the grater and let me tell you, I really enjoyed it. Butter smelled wonderful as it was drowning in my hands and curly shavings looked beautiful... Form dough which we
allow to sit in a cool place. After a short while, roll it out (to about 5-10 mm thick) and cut out hearts. We
bake the cut-out cookies on a lined baking sheet and bake in
a preheated oven for about 15 - 20 minutes at 170°C (330 °F).
Vychladnuté srdiečka namočíme z jednej strany do polevy pripravenej z preosiateho cukru, teplej vody, vanilkovej esencie (môžeme ju tiež nahradiť teplou vodou) a červeného farbiva. Poleva nesmie byť riedka, aby nestekala z keksíkov. Ak ich chcete ešte zdobiť, napríklad drobnými perleťovými guľôčkami ako my, posypte každé srdiečko hneď po namočení do polevy.
Let the hearts cool and soak each of them into icing prepared from sifted sugar, hot water, vanilla extract (you can use hot water instead) and red food coloring. Be careful, icing can´t be too loose. If you want to decorate them, for example by little pearl beats as we did, sprinkle every heart immediately after soaking.