Dnes je taký nádherný deň, plný slnečných lúčov a ligotavých odrazov zo snehu... Boli sme trošku vymrznúť na saniach, na lyžiach, a pomyslela som si, že na nedeľu by sa hodilo niečo ľahké - ľahká večera pre malých i veľkých gurmánov ;)
Hoci ja ryby veľmi nejem, v poslednej dobe sa snažím prísť im na chuť, a celkom sa mi darí, čomu sa veľmi teším. Najradšej ich mám minimálne upravené, aj preto som tresku iba opiekla na masle, trošku posolila a pokvapkala citrónovou šťavou. Najskôr som ale pripravila šalát, aby nám rybka nevychladla. No a ako to už pri šalátoch zväčša býva, iba sa zmiešajú ingrediencie, pokvapkajú sa olivovým olejom a balzamikovým octom a posypú sa čerstvým domácim tvarohom... A pochúťka je na svete :)
Šalát:
- rukola
- čierne olivy
- sušené paradajky
- sušená šunka
- tvaroh
- soľ
- olivový alej
- balzamikový ocot
- citrón (na šťavu)
- + treska (filety)
Pekný zvyšok slnečnej nedele :)