Tak, a už je oficiálne leto a grilovacia sezóna v plnom prúde :) My sme si však leto pripomínali ešte niekedy v marci (recept z fotoarchívu), a doma sme vyčarovali vôňu letnej grilovanej zeleniny... Takže ak nebude pršať, tento chod môžete pripraviť aj pod holým nebom.
Potrebujeme:
- paradajky
- hrášok (celé lusky)
- šampiňóny
- cuketky
- baklažán
- parmezán
- cesnak
- olivový olej
- kuracie prsia
- bylinky a koreniny podľa chuti
Príloha:
- čerstvý chleba
Zeleninu, ktorej nádherné farby milujem, očistíme, nakrájame, polejeme olivovým olejom a pridáme soľ, čerstvo namleté čierne korenie a nasekané bylinky (rozmarín, tymián - na čo máme chuť...). Všetko pekne premiešame a dáme na chvíľku odležať.
Kuracie prsia jemne naklepeme (stačí rukou), osolíme, posypeme bylinkami. Sprudka opečieme z oboch strán a na miernejšom ohni dopečieme. Zároveň si na grilovacej panvici (alebo na elektrickom grile, skutočnom grile, či na plechu v trúbe) ugrilujeme aj zeleninu.
Trošku špeciálne boli paradajky - pokvapkané olivovým olejom zmiešaným s roztlačeným cesnakom, posypané strúhaným parmezánom, grilované iba chvíľočku :)
Jednoducho jednoduché, ale dúfam, že čoskoro napíšem o skutočnej grilovačke :) Čo najradšej grilujete vy?