Ako deti sme milovali, keď nám mamina urobila tieto podlesníky - pre nás najlepšie na svete :) Na sucho, na platničke, ešte teplé poliate maslom...a samozrejme, s mliekom alebo s kyškou. Aj tieto nám pripravila mamina, dnes už starká malej Klárky, a chutili nám presne tak ako vtedy! Mimochodom, ako ich voláte vy?
Ingredients:
- 12 väčších zemiakov
- 2 vajíčka
- 3 lyžice polohrubej alebo hrubej múky
- soľ
- čierne korenie
- majoránka
- maslo
Zemiaky ošúpeme, umyjeme a "natrieme" na strúhadle. Pridáme k nim vajíčka, múku, soľ, korenie a majoránku (podľa chuti), dobre premiešame a pečieme na rozpálenej platničke, na peci či na panvici do zlatohneda. Upečené potrieme maslom a koštujeme ;)
Máte nejaké špeciálne podlesníkové vychytávky alebo robievate tiež takéto jednoduché?
Pekný týždeň prajeme :)