štvrtok 2. decembra 2010

chlieb vo vajíčku

Halooo, halo, kto má chuť na niečo hami-mňam?

Hm... Čím začať blog o jedle? Možno sme si mohli pripraviť niečo veľkolepé, no my sme iba zobrali fotoaparát v jeden zasnežený bŕŕŕ večer, keď sme sa chystali urobiť si niečo, čo by nás zohrialo a zasýtilo, a aj napriek tomu naozaj veľkolepo chutiace papanie aj fotografie boli o polhodinku na svete (určite to zvládnete aj rýchlejšie, no my máme dohromady 27 rokov - z toho má moja pomocníčka presne 2 rôčky a 3 mesiace, tak sme spolu rozkošne detsky nemotorné;).

Starý chlieb. Neviem, či je to rovnako aj u vás doma, ale nám sa občas stane, že neodhadneme svoje jedácke schopnosti a zostarne nám nakúpené pečivo. Nie vždy ho dáme sušiť pre zajkov, ktorých chová prastarká , pretože práve na toto jedlo sa nám výborne hodí (pokiaľ skutočne nie je ako kameň). Takáto mňamka je síce vhodnejšia na raňajky, je totiž poriadne sýta, no my sme boli v ten večer hladnííí, a vy si ju môžete vylepšiť alebo obmeniť ďalšími prísadami a prílohami od výmyslu sveta a vašich chutí.

My sme spotrebovali:

  • chlieb
  • 5 domácich vajec
  • mlieko
  • parmezán
  • pažítka
  • maslo
  • červená paprika
  • cherry paradajky

  

Hneď ako sme chlieb nakrájali, objavili sa odkiaľsi asi nejaké myšky a z každého krajca nám odhryzli... Myšky sa nám vypátrať nepodarilo ;)


Ďalší postup je veľmi jednoduchý, a ak ste už niekedy robili chlieb vo vajíčku, nebude to pre vás nič nové, však? Vajíčka "naťukneme" o okraj misky a vylejeme do nej, pridáme trochu mlieka, parmezán, nakrájanú pažítku (ktorá okrem toho, že obsahuje množstvo vitamínov, tiež povzbudzuje chuť do jedla a zlepšuje trávenie, takže ňou nešetríííme). Ďalej pridáme soľ, prípadne korenie, a rozmiešame. My sme mali veľkú aj malú misku - jednu so soľou a jednu bez soli pre malú princeznú, ktorá samozrejme hneď pomáhala miešať.

Keď vajíčkovú zmes úspešne domiešame (a všetko kráásne zaprskáme;) na panvici si roztopíme trochu masla, chlebíky po jednom namáčame vo vajíčkach a z každej strany ich opečieme do lákavej zlatohnedej farby. Mňam.


 A už nám zostáva iba servírovanie: 

A plnenie bruška (popri fúkaní, presúvaní všetkých paradajok na svoj tanier a učení sa pracovať s vidličkou;)...


Ďakujeme za prečítanie, dúfame, že obrázky chutili:) Nabudúce si ukuchtíme možno niečo sladké...mmm...

Krásny deň :)





    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...