Rybky sú veľmi zdravé. Priznám sa však, že keby som mohla niečo zo svojho jedálnička vynechať, boli by to práve ony. Ale keďže nechcem, aby sa kvôli mne v našej domácnosti na ne zanevrelo, popracujem radšej na prevýchove svojich chuťových buniek :)
Steaky z tuniaka sú na začiatok to pravé, pretože nemajú takú výraznú rybaciu arómu a ani chuť. A boli jednoducho skvelé! Deň pred prípravou sme si ich naložili do oleja so zmesou korenín a na druhý deň večer ugrilovali na rozohriatom oleji. Z každej strany 4 minútky (určite nie dlhšie, pretože tuniak je sám o sebe suchší).
A keďže zeleniny je v tomto období hojne, hojne, ako príloha poslúžili patizóny, cuketky, cvikla, brokolica, mladá cibuľa, paradajka a jeden baraní roh, všetko pekne poolejované, posolené , posypané citrónovým tymiánom a pomaly udusené domäkka.
Určite vyskúšajte, neoľutujete :) A nezabudnite na citrón!
- 4 plátky tuniaka
- 2 menšie cukety
- 2 malé patizóny
- 1 čerstvý baraní roh
- 1 veľká paradajka
- 1 hlavička brokolice
- 1 biela cibuľa
- 1 cvikla
- citrón
- soľ
- olej (olivový na tepelnú úpravu)
- čierne korenie
- niekoľko vetvičiek citrónového tymiánu