sobota 16. júla 2011

bryndzová nátierka

To, čo je v našej rodine naozaj veľmi, veľmi obľúbené, je bryndza. Pravá, slovenská, domáca... Taká jedinečná a chutná :) Na túto nátierku sme použili bryndzu zo salaša, nepasterizovanú, netermizovaná, pretože iba tá má v sebe živé mliečne baktérie a to je pre mňa naozaj dôležité. 

Pred časom sme si dokonca vyrobili vlastnú bryndzu (neverili by ste, o čo lepšie chutí taká vlastnoručne robená, takže v blízkej budúcnosti postneme jednoduchú prípravu tohto národného pokladu).


Ja viem, že bryndzová nátierka nie je žiadna  novinka, ale nezaškodí si ju občas pripomenúť :) Stačí bryndza, maslo a červená paprika so soľou podľa potreby. Pomery nechám na vás, niekto radšej maslovejšiu, iný bryndzovejšiu...každá je tá najlepšia :) a miešame, miešame...

  

Ešte dobrý chlebík pod nátierku, zázračný čaj Klárkinej babky do hrnčeka (ktorý ešte aj v džbáne vyzerá ako z rozprávky) a voňavý podvečer je na svete...

A aby som nezabudla, v ten deň ujo Palo chytil rybku - minirybku v riečke pred domom,o ktorej boli všetci presvedčení, že ju ľudia už nenávratne znečistili. A tie rybky neboli jediným objavom - mali čo robiť aby sa schovali pred loviacim rakom - a to už je naozajstný zázrak :)


Krásny víkend všetkým!


 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...